volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kooklessen

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.

     

Onderstaande data organiseren wij een Thema kookles: 

Woensdag 17 september

Op de drempel van de herfst!

De herfst!  Een weldadig en kleurrijk seizoen met vele smaakvolle producten uit de wilde natuur. Bij het woord herfst denk je natuurlijk gelijk aan bospaddenstoelen als eekhoorntjesbrood en cantharellen. En in de eerste weken van de herfst aan het "ruige" wild als eend, zwijn en hert. Ook de appels en peren vallen rijkelijk van de bomen en de eerste aardperen, weliswaar nog erg klein, zijn al weer te koop. Op woensdag 17 september staan wij tijdens deze kookles op de drempel van de herfst en gaan wij met vele van bovengenoemde producten bijzondere gerechten maken. Gerechten waar wij aan de stijlvolle dis van het kookatelier, in de vorm van een viergangenmenu, van gaan genieten met smaakvolle bijpassende wijnen.

Dinsdag 14 oktober

Zee en Aarde!

Ja, wat bedoeld Joop daar eigenlijk mee … zee en aarde! Nou gewoon, alles wat in de zee groeit en zwemt combineren met het product dat groeit op de grond of daar rond loopt. Iedere kookgek/lekkerbek is wel eens in een restaurant op de menukaart het woord “Surf ’n Turf” tegen gekomen. Het klassieke voorbeeld is overduidelijk Tournedos met kreeft(ensaus). Tijdens deze kookles de combi’s: Coquille St. Jacques met panchetta, rogvleugel met kippenlevertjes en parelhoen met langoustines in de vorm van een hamburgertje. Ik denk dat we maar gewoon afsluiten met een lekker dessert zonder vis of vlees … of zijn er nog suggesties?

 


Schrijf u nu in !  

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 82,50 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...