volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kooklessen

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.

     

Onderstaande data organiseren wij een Thema kookles: 

Woensdag 19 november

Wild, wilder, het wildst!

De laatste maanden van het jaar staan als gebruikelijk weer in het teken van het Nederlandse wild. Nou kun je natuurlijk het hele jaar wel wild eten maar in de maanden november en december is er toch echt de meeste aanvoer via de jagers. Denk hierbij aan houtduiven, fazanten, hazen, herten, konijnen, zwijnen en eenden.  Deze kookles gaan we gebruik maken van veel van dit wild en zal Joop uitleg geven over de verschillende delen van het vlees, het bereiden ervan, het maken van een echte wildsaus en hoe te combineren met allerlei lekkere seizoensgroenten. Wellicht zit er voor u een lekker gerecht bij voor de komende feestdagen. Tot 19 november!

 

Maandag 29 december

Uitbuiken in het kookatelier!

Binnenkort meer informatie hier over.

 

Schrijf u nu in !  

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 82,50 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...