volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kooklessen

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.

     

Onderstaande data organiseren wij een Thema kookles:

Donderdag 20 oktober

"Het wildseizoen is begonnen!"

Vanaf 15 oktober breekt er voor de jagers een periode aan van twee en een halve maand wanneer ze op vele soorten wild mogen jagen. Dus ook voor de koks DE wildperiode van het jaar. Haas, fazant, hert, zwijn, konijn, eend en vele andere wildsoorten worden dan bereid tot mooie culinaire creaties. Tijdens deze kookles gaat Joop Zwiep alles vertellen over het schoonmaken van wild, het rijpen, marineren, de vele technische delen van een dier, het combineren van en natuurlijk het belangrijkste ... de cuisson! Oftewel de juiste garing van de verschillende wildsoorten en de technische delen hiervan. Kortom, je mag deze thema kookles als echte wildliefhebber en kookgek niet aan je voorbij laten gaan want dan mis je veel! Drie gangen gaan we bereiden met wild met als afsluiter gang vier met een bijzondere creatie van chocolade met blauwschimmel geitenkaas uit het Drentse dorp Nooitgedacht.

 

 

Maandag 28 november

Sauzen en vinaigrettes

Binnenkort meer informatie  hierover.

 

Woensdag 28 december

Vis, schaal- en schelpdieren

Binnenkort meer informatie  hierover.

 

 

Schrijf u nu in !  

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 85,00 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...