volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Thema kooklessen

Geen lid van een kookclub of groep, enigszins uitgekeken op diverse kookboeken en toch de nadrukkelijke wens hebben om op culinair gebied iets beter en efficiënter voor de dag te willen komen? Geen probleem, want dan biedt Kookatelier Joop Zwiep u de mogelijkheid om daaraan tegemoet te komen. 

Individuele leergierige culi's kunnen zich nu melden om te worden ingedeeld in een groep van gepassioneerde kookfanaten. Op de tevoren vastgestelde avonden vertelt Joop u onder het genot van een  feestelijk aperitief wat de bedoeling van de avond is. Eenmaal in de keuken zal er aan de hand van recepturen een vier gangen thema menu met uitsluitend verse en seizoensgebonden ingrediënten worden gekookt door de cursisten.

De fijne kneepjes van het fascinerende koksambacht worden u door voormalig sterrenkok Joop geleerd. De ene keer gaat het om vis, schaal- en schelpdieren, een andere keer om wild. Lamsvlees komt aan de orde evenals vegetarisch en (orgaan)vlees.

 

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en wordt door de cursisten zelf bereid.

Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn.

     

Onderstaande data organiseren wij een Thema kookles:

Dinsdag 31 januari

Made in Italy

Made in Italy is de Italiaanse “kookbijbel” van Giorgio Locatelli. Locatelli behandeld oude familierecepten uit Lombardije en eigentijdse gerechten uit zijn Londense restaurant 'Locanda Locatelli'. De pure passie die Locatelli voor eten heeft is op iedere pagina aanwezig. De lezer wordt meegenomen naar de Italiaanse keuken met risotto’s, de simpelste pasta's en de meest verse Italiaanse ingrediënten.
Tijdens deze kookles gaan we vier gerechten bereiden uit Made in Italy met een moderne kwinkslag uit de keuken van Joop.

 

Woensdag 15 februari

Surf & Turf

Surf en Turf is officieel de combinatie van schaaldieren met rood vlees en is overgewaaid uit Noord-Amerika. Deze combinatie is in de jaren 60 ontstaan, maar tegenwoordig veel breder toepasbaar. Wat te denken van parelhoen met langoustines, coquilles met varkensvlees, zeebaars met pata nera ham of kalfswang met scampi’s. Tijdens deze thema kookles gaan we zeker een paar van deze bijzondere combinatie bereiden en gezellig verorberen in ons sfeervolle restaurant. Natuurlijk wordt het diner weer afgesloten met een overheerlijk dessert.

Schrijf u nu in !  

De prijs voor een thema kookles bedraagt € 85,00 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Samen koken en genieten ...