volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Kookatelier Joop Zwiep verhuist naar Assen

Beste gast van het kookatelier, kookgekken en lekkerbekken,

Bijna 25 jaar geleden zijn Ria en ik het avontuur aangegaan om een eigen restaurant te beginnen. Vanuit Scheveningen zagen wij kansen in Drenthe, waar ook onze jeugd “roots” liggen. Ria en ik zijn namelijk niet geboren in Assen maar wel opgegroeid.15 jaar lang hebben wij in Zweeloo bijzonder veel plezier beleefd aan restaurant Idylle, waarvan 10 jaar met één Michelinster, om daarna in 2007 de switch te maken naar het kookatelier. Alweer 10 jaar geleden en op de dag van vandaag hebben wij er nog geen minuut spijt van gehad. De reden? Nou, alleen al het directe contact met de vele kookleden die ik op een avond gauw vijf uurtjes mag begeleiden, de interactie met de gasten en het huiselijke sfeertje. Dat was in onze restauranttijd natuurlijk anders dan nu.

Nu, tijdens de kookavonden genieten Ria en ik van de aanwezigheid van de vele kookleden en dat gaat gewoon door de aankomende jaren, maar wat niet meer doorgaat is het spenderen en inleveren van de uren en soms dagen van onze vrije tijd omdat alles in en om het restaurant een paradijsje moet zijn. Ook onze jaartjes gaan tellen en met deze oude Saksische boerderij, arbeidsintensieve (kruiden)tuin en 5100 m2 oppervlakte kun je je daar wellicht iets bij indenken.

Onze kinderen zijn “uitgevlogen” en wij hebben een half jaar geleden (tijdens een heerlijk diner bij FG Foodlabs in Rotterdam) besloten om de boerderij te gaan verlaten en ons te vestigen in Assen, waar vele familieleden en vrienden wonen en waar we nog altijd blije contacten mee hebben. De boerderij gaat dus binnenkort in de verkoop na 25 prachtige enerverende jaren in Zweeloo te hebben gewoond en gewerkt.

Maar wat nu met het kookatelier? We hebben een geweldige locatie gevonden in Assen, namelijk Kookstudio Assen aan de Balkengracht 12a nabij het van der Valk Hotel aan de A28! Daar gaan we in het nieuwe kookseizoen verder met de kooklessen/workshops in een hele ruime en praktische keuken. De contracten zijn getekend en we zijn vanaf nu druk bezig om dit iets wat “zakelijke” restaurantgedeelte van de kookstudio op te pimpen tot een kookatelier met allure in een iets moderner en chiquer “jasje” dan in Zweeloo. Veel warme kleuren, hout, metaal, moderne gadgets en sfeervolle duurzame verlichting. Kortom, het zal voor een ieder een bijzondere beleving gaan uitstralen. Daar op onze nieuwe locatie gaan wij vanaf 5 september verder met het geven van kooklessen/workshops, besloten diners voor groepen (Joop kookt dan) en catering.

De zaterdag=restaurantdag zal verdwijnen omdat de locatie daar niet geschikt voor is en dus zal de komende restaurantmaand augustus (op zaterdag en zondag) de laatste mogelijkheid zijn om in Zweeloo te komen dineren. De mooie momenten van restaurant Idylle, jullie als fijn proevende gasten, onze geweldige medewerkers en de laatste 10 jaar kookatelier in het mooie rustieke Zweeloo zijn allemaal prachtige herinneringen die voor Ria en mij voor altijd onvergetelijk zullen blijven.

In Assen gaan we verder met dezelfde passie en drive om iedere gast weer voldaan en tevreden “uit te zwaaien” en juist dit maakt het koksvak voor mij zo bijzonder en dankbaar!

Met zomerse culinaire groet,
Joop & Ria Zwiep