volg ons op facebook volg ons op twitter volg ons op linkedin

Nieuwsbrief

Geef u op voor de gratis nieuwsbrief.

Patron d'Atelier

Joop Zwiep werd in 1959 geboren in Oldenzaal en groeide op in Assen. Vóór hij zijn huidige kookatelier opende volgde hij een opleiding op de Middelbare Hotelschool in Wageningen, liep hij stage bij Hotel Braams in Gieten, leerde verder bij Restaurant Kaatje bij de Sluis (*) in Blokzijl en Hotel De Wiemsel in Oortmarsum. 

Ook deed hij ervaring op bij Roger Souvereyns van restaurant Scholteshof in Steevoort (**) en bij Jean Pierre Billoux in Dyon (**) in Frankrijk. Grote leermeesters die Joop inspireerde om vooral de natuur en de eenvoud  van het koken te volgen!

Nadat hij in het vermaarde Restaurant Seinpost (*) in Scheveningen onder leiding van Meesterkok Henk Savelberg opklom tot de rang van chef-kok/bedrijfsleider, begon hij in 1993 zijn eigen Restaurant Idylle in Zweeloo, dat na enkele jaren vanwege zijn hoge gastronomische niveau werd bekroond met een Michelin-ster. In september 2007 heeft hij de "switch" gemaakt naar zijn volgende passie: "Mijn  kennis over producten en het pure bereiden ervan delen met de echte culi's!'. Mensen die van koken en bijzonder lekker eten houden. In september 2017 is het kookatelier verhuist naar Assen.

Joop Zwiep is getrouwd met Ria en heeft twee kinderen. Kyra is de trouwe labrador in huize Zwiep.