Pagina wordt geladen ...

Corona Protocol vanaf 1 juni 2020 voor Kookatelier Joop Zwiep,

Vanaf 1 juni gaat het kookatelier weer open en mogen wij een gelimiteerd aantal van 30 gasten ontvangen. In ons geval is dat geen probleem en gelukkig heeft het kookatelier (keuken en restaurant) genoeg ruimte om de anderhalve meter te handhaven. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de Koninklijke Horeca Nederland om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De gezondheid van onze gasten, Ria en mijzelf staan voorop. Maar in deze corona tijd samen veilig met elkaar koken en te eten, dat doen we alleen samen. Mijn vraag aan mijn gasten is dan ook … neem je verantwoordelijkheid en neem de richtlijnen van het RIVM/KHN in acht.

 

Protocol ‘heropening' Kookatelier Joop Zwiep

Algemeen geldende richtlijnen:

In restaurants en bars zullen de medewerkers bij binnenkomst aan alle gasten vragen (triage) of er gezondheidsklachten zijn. Natuurlijk belangrijk maar nooit door mij te controleren en te verifiëren als jullie binnen komen. Daarom vraag ik jullie om eigen verantwoordelijkheid te nemen voordat je naar mijn kookatelier afreist en om de volgende vraag aan je zelf te stellen: “Voel ik mij gezond?“

Zijn er lichte klachten:
Neusverkoudheid, Keelpijn, Droge hoest, Slijm ophoesten, Moeheid, Spier- en gewrichtspijn, Hoofdpijn, Diarree, Misselijkheid, Braken
Zijn er zware klachten:
Koorts boven de 38 graden, Kortademigheid, Longontsteking
En … zijn er huisgenoten die op jouw kookdag bovenstaande klachten hebben.

Als alles met ‘NEE’ is beantwoord dan zijn jullie van harte welkom in mijn kookatelier.

kookatelier-joop-zwiep-2-2  

•    Bij binnenkomst graag eerst jullie handen inwrijven met desinfecterende handspray.
•    Houd zoveel als mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar bij binnenkomst, aperitief, tijdens het koken, het afruimen, het eten en bij het verlaten van het kookatelier.
•    Voor diegene die een mondkapje wil dragen zijn ze voor een € 1,00 verkrijgbaar in het kookatelier. Latex wegwerp handschoenen zijn ook aanwezig en zijn gratis.
•    Moet je niezen of hoesten. In je papieren zakdoek of ellenboog.
•    Desinfectiedoekjes zijn aanwezig op het toilet, maar toiletbezoek zo veel mogelijk beperken.
•    Elke dag worden tafels, stoelen, sanitair, trapleuningen en deurklinken grondig gereinigd

 

Mijn keuken geldende richtlijnen:

•    Was regelmatig (4, 5, 6 keer) tijdens het koken je handen met de zeeppompjes bij de wasbakken of met de desinfecterende handspray die overal in de keuken aanwezig is. Let op dat je niet met je handen je gezicht aanraakt.
•    De werkplekken zijn gemarkeerd zodat iedereen op anderhalve meter van elkaar kan koken. Het maximale aantal kokers is 12 personen.
•    Ik zet zoveel mogelijk alles binnen handbereik van jullie, maar mocht je toch nog iets uit de lade willen en iemand staat ervoor vraag dan of diegene even afstand wil nemen (1½ meter).
•    Als de voorbereiding klaar is en de afwas gedaan dan graag aan tafel plaats nemen om zoveel mogelijk loop “verkeer” te voorkomen.
•    De opmaak van de borden gebeurt door maximaal drie personen en worden geserveerd door diegene die de borden ook hebben opgemaakt.
•    Ventileren van ruimtes is erg belangrijk, daarom zullen de afzuiginstallaties op standje maxi staan (afzuigen van aerosolen), dus zal er iets meer geluid zijn. Ook zullen er meer ramen open staan en zullen er twee ventilatoren in de keuken worden geplaatst.

 

Aan tafel geldende richtlijnen:

•    De opstelling is twee personen tegen over elkaar (week 22 toegestaan door het RIVM/KHN) en dan anderhalve meter verder weer twee personen tegen over elkaar. Mocht je bezwaar hebben om tegenover iemand te zitten met een meter afstand, laat het mij dan weten en is er altijd een oplossing.
•    Blijf zoveel mogelijk op je plekje zitten.
•    Diegene die het gerecht hebben bereid brengen de borden en bestek ook weer via twee looproutes naar de afwasplek. Daarna komen de volgende kookleden de keuken in om het volgende gerecht a la minute af te maken. Ook hier weer eerst handen wassen. En zo door ….
•    Brood en boter worden vooraf op een side plate geserveerd.
•    Eén persoon (sommelier) die de wijn inschenkt.
•    Eén persoon (barista) die de koffie na afloop zet en serveert.

“Ingewikkelder kan ik het niet maken, wel veiliger!” Ja, we zullen de aankomende maanden hier mee moeten dealen en afwachten hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen. Alleen samen zijn we corona de baas.
Ondanks al deze maatregelen gaan we met zijn allen door met ons sociale leven en zo ook met onze kookworkshops.

Wij hebben er ontzettend veel zin in om jullie weer te mogen ontvangen vanaf 1 juni. Tot gauw!

Joop & Ria Zwiep

sitemap | contact | website ontwerp dotsolutions