


Ook deze editie, van al die vele jaren van het Kerstophaalpakket, hebben we weer alle culinaire registers open getrokken en kunt u met dit Kerstophaalpakket de “kook blits” maken bij familie en vrienden. Geen lange rijen meer voor de slager, poelier en/of visboer en uiteraard geen urenlange voorbereidingen meer. Wij bieden u de mogelijkheid om ook dit jaar uw kerstdiner voor u zelf weer een stuk eenvoudiger te maken door gebruik te maken van het viergangen “Kerstophaalpakket” uit de professionele keuken van Joop.
Een met zorg en liefde bereid kerstdiner dat u thuis alleen nog maar hoeft “op te vrolijken”. We beginnen met een klein gerechtje (amuse gueule) voor bij het aperitief, om daarna met behulp van een duidelijk omschreven handleiding de gerechten op te warmen in uw eigen keuken. De opmaak/presentatie heb ik omschreven in de meegeleverde handleiding en natuurlijk is eigen initiatief van harte welkom met bijvoorbeeld toevoegingen zoals roomijs en/of slagroom bij het dessert en lekkere (gezouten) roomboter of olijfolie bij het huisgemaakte stokbrood. Ook zelf gemaakte menukaartjes, een fraai kerstservet, bijzonder servies en mooi glaswerk op de tafel geeft het kerstdiner extra glans.
Navraag aan diverse personen die in het verleden gebruik hebben gemaakt van het “Kerstophaalpakket” kan ik u garanderen dat u niet meer dan één uur in de keuken hoeft te staan. Vooraf en tussen de gangen door kunt u dan aan de kerstdis meer gezelligheid bieden aan uw gasten. Samen met familie en/of vrienden ontspannen en lekker genieten van een overheerlijk kerstdiner.

Het vier gangen “Kerstophaalpakket” 2025 bestaat uit:
Amuse gueule:
Rillette van fazant met dun geschaafde truffel en toast
*
Rosé gebraden kalfsrosbief met "Snow Crab" mayonaise, gebakken suikersla en vinaigrette van paprika en venkel
*
Licht gebonden soep van gerookte paling met Hollandse garnalen, dille en mierikswortel geserveerd met krokant gebakken croutons
*
Tamme konijnenbout gestoofd in kruidensaus met stamppot van spruiten en waterkers, rode uiencompote op smaak gebracht met tonkabonen en tutti frutti
*
Luchtige chocolade-griesmeelmousse met vanille-kardemomsaus, stoofpeertjes gekookt in sinaasappelsap en chocoladeversiersel “Noel”
De prijs van het “Kerstophaalpakket” is € 55,00 p.p.

Ook is er de mogelijkheid om geselecteerde kwaliteitswijnen te bestellen. Een sprankelende Cava of een top Champagne als aperitief en keuze uit vijf heerlijke wijnen die uitstekend combineren bij de gerechten van het kerstdiner.
• (Mousserend) Cava Parato Brut Reserva, Penedès, Spanje à € 17,00
• (Mousserend) Champagne 'Montre-Cul' Brut, Blanc de Blancs, Delot Pere et files, Champagne, Frankrijk à € 49,50
• (Wit) Sauvignon Blanc “Vecchie Scuole”, Fattori, Veneto, Italië à € 13,50
• (Wit) Riesling - Gewürztraminer, Binz&Brat, Rheinhessen, Duitsland à € 17,50
• (Rood) Chateaux Nodoz 2022, Côtes de Bourg, Frankrijk à € 14,50
• (Rood) Eikenhof Stellenbosch Red, Taaibosch Wine Estate, Stellenbosch, Zuid-Afrika à € 19,50
• (Dessert) Familia Pacheco dulce (50 cl.), Monastrell, Jumilla, Spanje à € 23,50
U kunt uw bestelling telefonisch 0592–601535 kookatelier Assen of mobiel 06 27075492 of per e-mail reservering@kookatelierjoopzwiep.nl aan ons kenbaar maken. Uw bestelling is alleen geldig indien door ons via de mail of telefonisch bevestigd.
Tot uiterlijk vrijdag 19 december kunt u bestellen! Het pakket is af te halen op woensdag 24 december in ons kookatelier in Assen aan de Balkengracht 12A. We zijn dan geopend van 11.00 uur tot 14.30 uur. Bij de reservering graag even de ophaaltijd doorgeven i.v.m. de logistiek.
Ria en Joop Zwiep wensen u allen gezellige en feestelijke Kerstdagen toe!
