Pagina wordt geladen ...

 

Viergangen kerstmenu in het Kerstophaalpakket van kookatelier Joop Zwiep

Deze editie van het Kerstophaalpakket 2023 is de 30ste uit het bestaan van Restaurant Idylle en kookatelier Joop Zwiep. Echt bijzonder en we doen het nog altijd met veel passie en plezier. Ook dit jaar hebben we alle culinaire registers open getrokken en kunt u met dit Kerstophaalpakket weer de “kook blits” maken bij familie en vrienden.  Geen lange rijen meer voor de slager, poelier en visboer en uiteraard geen urenlange voorbereidingen meer. Wij bieden u de mogelijkheid om ook dit jaar uw kerstdiner voor u zelf weer een stuk eenvoudiger te maken door gebruik te maken van het viergangen “Kerstophaalpakket” uit de professionele keuken van Joop.

Een met zorg en liefde bereid kerstdiner dat u thuis alleen nog maar hoeft “op te vrolijken”. We beginnen met een schaaldieren/truffel “mondvermaakje” of te wel een klein gerechtje voor bij het aperitief, om daarna met behulp van een duidelijk omschreven handleiding de gerechten op te warmen in uw eigen keuken. Ook de presentatie heb ik omschreven in mijn handleiding en natuurlijk is eigen initiatief/inkoop van harte welkom met bijvoorbeeld toevoegingen zoals roomijs en/of slagroom bij het dessert. Lekkere roomboter of olijfolie bij het stokbrood of zelf gemaakte menukaartjes en bijzonder servies en glaswerk.

Navraag aan diverse personen die in het verleden gebruik hebben gemaakt van het “Kerstophaalpakket” kan ik u garanderen dat u niet meer dan één uur in de keuken hoeft te staan. Vooraf en tussen de gangen door kunt u dan aan de kerstdis meer gezelligheid bieden aan uw gasten. Samen met familie en/of vrienden ontspannen en lekker genieten van een overheerlijk kerstdiner.

Het vier gangen “Kerstophaalpakket” 2023 bestaat uit:

Amuse gueule:  
Salade van schaaldieren met truffelmayonaise en toast
*
Tarte tatin van witlof, peterseliewortel en fenegriek met zachte geitenkaas en vinaigrette van rode rijst, sesamolie en citroenblad
*
Dubbel getrokken bouillon van wild gevogelte met gerookte wilde eenden filet, bospaddenstoelen en groene kruiden
*
Gebraden kalfstaartstuk "picanha" met gestoofde kalfswang in kruidnagel/uiensaus op smaak gebracht met Cabernet Sauvignon wijnazijn, stamppot van winterpeen met waterkers en compote van appel en rozijnen met kardemom
 *
Mousse van gember met gekaramelliseerde ananas, tonka bonen/vanillesaus en chocolade versiersel

De prijs van het “Kerstophaalpakket” is € 49,50 p.p.

Ook is er de mogelijkheid om geselecteerde kwaliteitswijnen te bestellen. Een sprankelende Cava of een top Champagne als aperitief en vijf heerlijke wijnen die uitstekend combineren bij de vier gerechten van het kerstdiner. En voor wie iets lekkers wil voor bij de koffie hebben we nog “Hemel op Aarde”. Een heerlijke likeur met tonen van vanille, kaneel, nootmuskaat en een vleugje citrus. Kortom, lekker winters, lekker Kerst!

•    (Mousserend) Cava ‘Fanatic’ Imperial Reserva Brut, Penedès, Spanje à € 13,50 (ook lekker om door te schenken met Oud&Nieuw)
•    (Mousserend) Champagne 'Montre-Cul' Brut, Blanc de Blancs, Delot Pere et files, Champagne à € 49,50  (ook lekker om door te schenken met Oud&Nieuw)
•    (Wit) Pinot blanc 2018 vieilles vignes, Domaine Bruno Sorg, Elzas, Frankrijk à € 16,00
•    (Wit) Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 'Luzano', Marotti Campi, De Marken, Italië € 14,50
•    (Rood)  Montepulciano d'Abruzzo 'Becco Reale', Vignamadre, Abruzzen, Italië à € 14,00
•    (Rood)  Pinot Noir Coastal Vineyards 'Las Brisas', Vina Leyda, Chili à € 18,00
•    (Dessert) Moscatel blanc (50 cl.), Bodegas Camilo Castilla, Navarra, Spanje à € 11,50
•    (Digestief) Hemel op Aarde Kerstlikeur (50 cl.) / A. van Wees à € 23,50

U kunt uw bestelling telefonisch 0592–601535 kookatelier Assen of mobiel 06 27075492 of per e-mail reservering@kookatelierjoopzwiep.nl aan ons kenbaar maken.

Tot uiterlijk woensdag 20 december kunt u bestellen! Het pakket is af te halen op zondag 24 december in ons kookatelier in Assen aan de Balkengracht 12A. We zijn dan geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur. Bij de reservering graag even de ophaaltijd doorgeven i.v.m. de logistiek.

Uw bestelling is alleen geldig indien door ons via de mail of telefonisch bevestigd.

Ria en Joop Zwiep wensen u allen gezellige en feestelijke Kerstdagen toe!

sitemap | contact | websites Webba