Pagina wordt geladen ...

Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van zondag 20 oktober tot zaterdag 26 oktober.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek, in samenwerking met chef-kok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 21 tot 27 oktober 2018 een zinnenstrelende culinaire Wine & Foodreis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830 werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijsstelt, is Podere del Buongustaio uw bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn- en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Najaar in Umbrië
Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak na zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Wij organiseren deze Wine & Foodreis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van de heerlijke na zomerse dagen, de prachtige streekproducten, het proeven van vele Italiaanse specialiteiten en het zoeken naar truffels en paddenstoelen. Verder ziet u hoe de saffraan wordt geoogst. ‘s Avonds gaan we met zijn allen deze producten bereiden onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Bezoek aan Salumificio David Salumi, pasta di Nonna, truffels en paddenstoelen zoeken en nog veel meer!
Eind oktober wordt in Umbrië de saffraan geoogst dus gaan we kijken bij laboratorio Antheia hoe de saffraan wordt geoogst en krijgen we een proeverij van allerlei producten waar saffraan in wordt verwerkt. Adje heeft overleg met Fabrizio een bevriende jager en hij gaat kijken of hij in het begin van de kookweek een wildzwijn kan schieten zodat Joop en Johnny die kunnen slachten en we er die week mee kunnen koken. Verder staat er op het programma een bezoek aan Tenuta Vitalonga en aan een Salumificio. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een dag lekker authentiek Italiaans koken. Dat was namelijk een groot succes in de voorgaande sessies.

Kosten
De kosten voor deelname zijn  € 1.450 (minimaal 10 deelnemers). Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 30 september 2019 overgemaakt te worden en het saldo bij aankomst. Het doorgaan van de reis wordt begin september 2019 bekend gemaakt bij voldoende deelname.

Deze herfst editie van de Wine & Food reis is voornamelijk bijzonder door wat het najaar in Umbrië zoal voortbrengt. Tijdens het koken werken we met de mooiste producten uit Umbrië, zoals saffraan, truffel (misschien wel witte truffel?!), porcini, ovolo buono en natuurlijk de net vers geperste extra Virgine olijfolie. Wij Nederlanders zijn gek op het woord “Wauw“! Podere del Buongustaio in Umbrië is in dit jaargetijde echt WAUW!

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoonskamer.
   25,00 euro per nacht toeslag bij gebruik 1 persoon 2 persoonskamer.
+ Vijf kooklessen van Joop Zwiep met een drie/vier gangenmenu
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Bezoek laboratorio Antheia
+ Bezoek, rondleiding en lunch Vitalonga, Conestabile della Staffa en Castello di Montegiove
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Salumificio David Salumi
+ Bezoek en rondleiding La Scarzuola
+ Lunches
+ Pasta di Nonna
+ Truffels en Paddenstoelen zoeken

Niet bij de prijs in begrepen de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio  heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar. Castello di Montegiove ligt op 3 minuten met de auto van Podere del Buongustaio.

Voor meer informatie podbuongustaio@gmail.com


 
 

Programma Wine & Food reis voor culi’s

Dag 1

Aankomst en ontvangst met een glas prosecco en wat lekkers erbij. Joop heeft deze dag gekookt dus we eten de eerste avond op de Podere.

Dag 2

De Saffraan wordt in alle vroegte geoogst namelijk in de eerste 3 uur na zonsopgang. De bloemen moeten namelijk nog gesloten zijn, is de bloem al open dan zijn de meeldraden vochtig van de dauw en daardoor niet meer bruikbaar. We bezoeken het laboratorio “Antheia” van Maria Josefina en Cesare. Hier zien we hoe de saffraan wordt geoogst en gedroogd en in welke producten die wordt verwerkt. We gaan hier van alles proeven en Maria Josefina heeft een heerlijk risotto voor ons gekookt. Als je wat meer wilt weten over de saffraan oogst dan kan je mijn column lezen die ik hierover heb geschreven voor het tijdschrift Franska. Klik op deze link voor de column  http://franska.nl/2394-2  Natuurlijk zullen we saffraan kopen zodat Joop hier samen met jullie in de loop van de week mee kan koken.

Hierna rijden we naar Ficulle waar zich Tenuta Vitalonga van de broers Pier Francesco en Gian Luigi Maravalle bevindt. We krijgen hier een rondleiding en daarna proeven we hun wijnen  tijdens een uitgebreide lunch. Twee van hun wijnen namelijk de Phiculle en de Terra di Confine zijn onlangs door James Suckling gehonoreerd met 93 en 92 punten!!

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een heerlijk driegangen diner.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar het kasteel in Montegiove, hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en een wijnproeverij. Lunch bij Botega di Memmo e Gilda in Montegiove.Truffel jacht, we gaan op pad met een Cavatore en zijn 2 honden om truffels te zoeken in de bossen rond het kasteel.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 4

Pasta di Nonna. We gaan in de keuken van Podere del Buongustaio met twee rasechte Italiaanse Nonna’s twee typisch Umbrische gerechten en een dolce maken. Lunch van al het lekkers wat jullie ‘sochtends hebben gekookt. Na deze zeer uitgebreide lunch houden we een kleine siësta waarna we het bos in gaan om paddestoelen te zoeken. Het is wel erg afhankelijk van de weersomstandigheden of er paddenstoelen zijn.

Joop Zwiep kookt natuurlijk met een aantal liefhebbers weer een driegangen diner.

Dag 5

Bezoek aan ‘Scarzuola’, een bijzondere tuin op twee kilometer afstand van Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Franciscus van Assisi, die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze mystieke plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster creëerde architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven (!) theaters. Het is een boeiende, fantastische en sprookjesachtige plaats, die surrealistisch aandoet.

Lunch bij Podere del Buongustaio

Bezoek aan Salumificio David Salumi in San Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, en sausijsjes, mortadella en diverse soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk was. Wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het water me in de mond.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we naar Monte Melino een klein dorp bij Perugia, hier zit de historische wijnmaker Conestabile della Staffa. Danilo Marcucci is teruggegaan naar vini naturali en maakt erg mooie wijnen met o.a. de grechetto, trebbiano Toscana, gamay del Trasimeno, sangiovese locali en de alicante druif. We krijgen hier een wijn-spijs proeverij met een aantal van hun wijnen o.a. Il  Brioso Rosato e Bianco, Il Rosso Trubiano, Rosso Scedura en Il Cerone.

Joop Zwiep kookt voor de laatste maal, samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner

Dag 7

Ontbijt, afscheid en vertrek.

sitemap | contact | internet marketing dotsolutions