Pagina wordt geladen ...

Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van 21 oktober tot 27 oktober.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek, in samenwerking met chefkok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 21 tot 27 oktober 2018 een zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio, van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven in geblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt, maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijsstelt, is Podere del Buongustaio uw bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis, vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn- en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Najaar in Umbrië
Het najaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is in deze periode nog prachtig. Vaak nazomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van de herfst. Wij organiseren deze Wine & Food reis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van de heerlijke nazomerse dagen, de prachtige streekproducten, het proeven van vele Italiaanse specialiteiten en het zoeken naar truffels en paddenstoelen. Verder ziet u hoe de saffraan wordt geoogst. ‘s Avonds gaan we met zijn allen deze producten  bereiden onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!
Bezoek aan de saffraanmarkt en aan Salumificio David Salumi, pasta di Nonna, truffels en paddenstoelen zoeken nog veel meer!
Eind oktober wordt in Umbrië de saffraan geoogst en op 22 oktober is het de laatste dag van “Zafferiamo” het saffraanfeest in Citta della Pieve. Dus gaan we aan het einde van de middag meteen naar Citta della Pieve voor een bezoek aan de saffraanmarkt. Hierna rijden we naar Monteleone d’Orvieto, waar we gaan eten bij La Tana del Gufo. Verder staat er op het programma een bezoek aan Tenuta Vitalonga, een winkel in streekproducten en aan een salumificio. Natuurlijk komen de Nonna’s weer een dag lekker authentiek Italiaans koken. Dat was namelijk een groot succes in de voorgaande sessies.

Kosten
De kosten voor deelname zijn  €1.445 (minimaal 10 deelnemers). Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 30 september 2018 overgemaakt te worden en het saldo bij aankomst. Het doorgaan van de reis wordt begin september 2018 bekend gemaakt bij voldoende deelname.

Deze herfst editie van de Wine & Food reis is voornamelijk bijzonder door wat het najaar in Umbrië zoal voortbrengt. Tijdens het koken werken we  met de mooiste producten uit Umbrië, zoals saffraan, truffel (misschien wel witte truffel?!), porcini, ovolo buono en natuurlijk de net vers geperste extra Virgine olijfolie. Wij Nederlanders zijn gek op het woord “Wauw“! Podere del Buongustaio in Umbrië is in dit jaargetijde echt WAUW!

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen op 2 persoonskamer.
   25€ per nacht toeslag bij gebruik 1 persoon 2 persoonskamer.
+ Op de dag van aankomst eten we bij La Tana del Gufo
+ Vijf kooklessen van Joop Zwiep met een drie/vier gangenmenu
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Bezoek laboratorio Antheia
+ Bezoek, rondleiding en lunch Vitalonga
+ Bezoek, rondleiding en proeverij Salumificio David Salumi
+ Lunches
+ Pasta di Nonna
+ Truffels en Paddenstoelen zoeken

Niet bij de prijs in begrepen de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio  heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.

Voor meer informatie of reserveren podbuongustaio@gmail.com en/of 0039 3926682960

 

 

Programma Wine & Food reis voor culi’s

Dag 1
Aan het einde van de middag gaan we naar Citta della Pieve, het is deze zondag de laatste dag van “Zafferiamo” een festival rond de saffraanoogst. We bezoeken de saffraanmarkt waar je allerlei producten kunt proeven en kopen die van saffraan zijn gemaakt. Waarna we gaan dineren bij Trattoria Bruno Copetta.

Dag 2
De Saffraan wordt in alle vroegte geoogst namelijk in de eerste 2 uur na zonsopgang. De bloemen moeten namelijk nog gesloten zijn, is de bloem al open dan zijn de meeldraden vochtig van de dauw en daardoor niet meer bruikbaar. We bezoeken het laboratorio “Antheia” van Maria Josefina en Cesare. Hier zien we hoe de saffraan wordt geoogst en gedroogd en in welke producten die wordt verwerkt. We gaan hier van alles proeven en Maria Josefina heeft een heerlijk risotto voor ons gekookt. Als je wat meer wilt weten over de saffraan oogst dan kan je mijn column lezen die ik hierover heb geschreven voor het tijdschrift Franska. Klik op deze link voor de column  http://franska.nl/2394-2  Natuurlijk zullen we saffraan kopen zodat Joop hier samen met jullie in de loop van de week mee kan koken.

Na de lunch rijden we weer richting Citta della Pieve waar Tenuta Fontesecca van Paolo Bolla zich bevindt.  Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al vier generaties lang topwijnen in Verona produceren.  Hij maakt naar eigen zeggen Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 3
We starten de ochtend met een bezoek aan “Moretti, Voglie di Bosco” een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse  Doreane Moretti zelf bereid, waaronder veel truffelproducten want haar man is een zeer goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier weleens binnenvallen……..

Hierna rijden we naar Ficulle waar zich Tenuta Vitalonga van de broers Pier Francesco en Gian Luigi Maravalle bevindt. We krijgen hier een rondleiding en daarna proeven we hun wijnen  tijdens een uitgebreide lunch. Twee van hun wijnen namelijk de Phiculle en de Terra di Confine zijn onlangs door James Suckling gehonoreerd met 93 en 92 punten!!

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers  weer een heerlijk driegangen diner.

Dag 4
Pasta di Nonna.  We gaan met twee rasechte Italiaanse Nonna’s twee typisch Umbrische gerechten en een dolce maken.

15.00 Truffels zoeken

Joop Zwiep kookt natuurlijk met aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 5
Bezoek aan ‘Scarzuola’, een bijzondere tuin op twee kilometer afstand van Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Franciscus van Assisi, die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze mystieke plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster creëerde architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven (!) theaters. Het is een boeiende, fantastische en sprookjesachtige plaats, die surrealistisch aandoet.

Lunch bij Podere del Buongustaio

Bezoek aan Salumificio David Salumi in San Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, en sausijsjes, mortadella en diverse soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk was. Wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het water me in de mond.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 6
Vrij te besteden
Lunch bij Podere del Buongustaio

Joop Zwiep kookt voor de laatste maal, samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner

Dag 7
Ontbijt, afscheid en vertrek.

sitemap | contact | website optimalisatie dotsolutions