Pagina wordt geladen ...

Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis 
voor culi’s in Umbrië van 23 april tot 29 april 2026

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het prachtige Podere del Buongustaio. 
Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chef-kok Joop 
Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 23 april tot 29 april 2025 een 
zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio van origine een 
boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven ingeblazen. 
De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.  
Podere del Buongustaio 

Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de 
Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt maar tijdens 
uw vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio uw 
bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers 
van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige 
omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat 
gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving 
van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen 
rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte 
trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet 
alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën en fazanten tegen. 
Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap. 

Voorjaar in Umbrië 
Het voorjaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er zeker voor nederlandse 
begrippen prachtig. Bijna zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren 
van het voorjaar. Wij organiseren deze Wine&Foodreis juist in deze periode zodat u 
de ultieme combinatie kan ervaren van ontluikend voorjaar, proeven van vele 
Italiaanse specialiteiten en zoeken naar verse kruiden en eetbare bloemen. ‘s 
Avonds gaan we met zijn allen koken onder de bezielende leiding van Joop. De 
heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het 
fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal! 

  

Kosten 
De kosten voor deelname zijn 1595€. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de reis niet 
door. Het doorgaan van de reis wordt begin maart 2026 bekendgemaakt. 
Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen 
wordt de reservering definitief bevestigd via e-mail. De tweede termijn van 30% dient 
voor 31 maart 2026 over gemaakt te worden en het saldo bij aankomst. 
Bij de prijs inbegrepen: 
+ Ontvangst met Prosecco 
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen/2 persoonskamer 
25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon van 2 persoonskamer 
+ Vijf keer een driegangen kookles van Joop Zwiep 
+ Huiswijnen van het landgoed 
+ Wijnproeverijen bij Fontesecca en Murogrosso 
+ Lunch en proeverij in de truffelwinkel van Doriana Moretti 
+ Bezoek met rondleiding en proeverij bij Salumificio David Salumi  
+ Alle lunches 
+ Pasta di Nonna 
+ Bezoek Scarzuola 
Niet bij de prijs inbegrepen zijn de kosten voor de reis naar Umbrië en retour 
Nederland 
Podere del Buongustaio heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers 
zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.  

Programma:

Dag 1  
Aankomst rond 15.00 uur ontvangst met een prosecco. 
Joop en Adje hebben samen voor jullie gekookt 

Dag 2 
Na het ontbijt vertrekken we naar Città della Pieve waar Tenuta Fontesecca van 
Paolo Bolla zich bevindt. Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al 
vier generaties lang topwijnen in Verona produceert. Hij maakt naar eigen zeggen 
Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen 
zijn biologisch gecertificeerd, hierna rijden we naar Fabro en bezoeken we Voglie di 
Bosco, een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse Doriane 
Moretti zelf bereid. Onder andere veel truffelproducten want haar man is een zeer 
goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier weleens binnenvallen…… Jullie 
krijgen een uitgebreide proeverij en een lunch van oa. truffels, kaas met drie soorten 
truffel, salumi en andere streekproducten. 
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner. 

Dag 3 koken met een Nonna 
Om 9.30 komt Giuseppina en gaan we samen met haar een primi een secondo en 
een dolce koken. 
Lunch op Podere del Buongustaio  
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner. 

Dag 4 
We gaan samen ontbijten in Castel dei Fiori, in de zomermaanden is het traditie dat 
we hier ierdere zondag met elkaar ontbijten.  
Onder begeleiding van Massimo Cinfrignini maken we een wandeling naar de 
Cascate di Castel di Fiori. 
Na de wandeling hebben jullie tot 17.00 om vrij te besteden  
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner. 

Dag 5 
Na het ontbijt vertrekken we naar Montegabionne voor een café al banco in de bar 
van Eva, daarna gaan we naar Luca Barbanera voor een kaasproeverij.  
Om 10.30 worden we opgewacht door sommelier Paola Grazzi van Cantina 
Murogrosso zij laat jullie hun wijnen proeven en vertelt alles over de pluk, hoe de 
wijnen gemaakt worden en over het rijpingsproces. De naam Murogrosso wordt 
verleend aan de naam van een eeuwenoud metselwerk. De Murogrosso werd 
gebouwd in de tijd van Keizer Nero en maakte deel uit van een veel groter 
hydraulisch werk, gebouwd door de Romeinen om overstromingsrisico,s in de 
stroomafwaartse gebieden te voorkomen.  
Lunch op Podere del Buongustaio 
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner 

Dag 6 
Vanochtend gaan we naar 'Scarzuola', een bijzondere tuin op twee kilometer afstand 
van Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Sint Franciscus van 
Assisi die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan 
ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze 
mystieke plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster 
creëerde architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven 
theaters. Het is een boeiende, fascinerende en sprookjesachtige plaats, die heel 
surrealistisch aandoet. 
Lunch bij Podere del Buongustaio 
In de loop van de middag worden we verwacht bij Salumificio David Salumi in San 
Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en 
vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, mortadella en diverse 
soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf 
een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te 
snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag 
na mijn bezoek nog onder de indruk was, wat een fijne mensen met ongelooflijk veel 
liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en 
hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken 
hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de 
gedachte loopt het water me in de mond. 
Een weetje: er hangen gemiddeld zo’n 10.000 Prosciutto’s in het “laboratorio” van 
Davide en er wordt hier op jaarbasis zo’n 13.200 kilo zout verwerkt voor de totale 
productie van alle worsten en hammen. 
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner. 

Dag 7 
Ontbijt, afscheid en vertrek.

 

sitemap | contact | websites Webba