
Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis
voor culi’s in Umbrië van 23 april tot 29 april 2026
Midden in het groene hart van Umbrië ligt het prachtige Podere del Buongustaio.
Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chef-kok Joop
Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 23 april tot 29 april 2025 een
zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio van origine een
boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven ingeblazen.
De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.
Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de
Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt maar tijdens
uw vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio uw
bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers
van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige
omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat
gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving
van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen
rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte
trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet
alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën en fazanten tegen.
Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.
Voorjaar in Umbrië
Het voorjaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er zeker voor nederlandse
begrippen prachtig. Bijna zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren
van het voorjaar. Wij organiseren deze Wine&Foodreis juist in deze periode zodat u
de ultieme combinatie kan ervaren van ontluikend voorjaar, proeven van vele
Italiaanse specialiteiten en zoeken naar verse kruiden en eetbare bloemen. ‘s
Avonds gaan we met zijn allen koken onder de bezielende leiding van Joop. De
heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het
fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Kosten
De kosten voor deelname zijn 1595€. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de reis niet
door. Het doorgaan van de reis wordt begin maart 2026 bekendgemaakt.
Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen
wordt de reservering definitief bevestigd via e-mail. De tweede termijn van 30% dient
voor 31 maart 2026 over gemaakt te worden en het saldo bij aankomst.
Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen/2 persoonskamer
25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon van 2 persoonskamer
+ Vijf keer een driegangen kookles van Joop Zwiep
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Wijnproeverijen bij Fontesecca en Murogrosso
+ Lunch en proeverij in de truffelwinkel van Doriana Moretti
+ Bezoek met rondleiding en proeverij bij Salumificio David Salumi
+ Alle lunches
+ Pasta di Nonna
+ Bezoek Scarzuola
Niet bij de prijs inbegrepen zijn de kosten voor de reis naar Umbrië en retour
Nederland
Podere del Buongustaio heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers
zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.

Programma:
Dag 1
Aankomst rond 15.00 uur ontvangst met een prosecco.
Joop en Adje hebben samen voor jullie gekookt
Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we naar Città della Pieve waar Tenuta Fontesecca van
Paolo Bolla zich bevindt. Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al
vier generaties lang topwijnen in Verona produceert. Hij maakt naar eigen zeggen
Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen
zijn biologisch gecertificeerd, hierna rijden we naar Fabro en bezoeken we Voglie di
Bosco, een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse Doriane
Moretti zelf bereid. Onder andere veel truffelproducten want haar man is een zeer
goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier weleens binnenvallen…… Jullie
krijgen een uitgebreide proeverij en een lunch van oa. truffels, kaas met drie soorten
truffel, salumi en andere streekproducten.
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 3 koken met een Nonna
Om 9.30 komt Giuseppina en gaan we samen met haar een primi een secondo en
een dolce koken.
Lunch op Podere del Buongustaio
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 4
We gaan samen ontbijten in Castel dei Fiori, in de zomermaanden is het traditie dat
we hier ierdere zondag met elkaar ontbijten.
Onder begeleiding van Massimo Cinfrignini maken we een wandeling naar de
Cascate di Castel di Fiori.
Na de wandeling hebben jullie tot 17.00 om vrij te besteden
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we naar Montegabionne voor een café al banco in de bar
van Eva, daarna gaan we naar Luca Barbanera voor een kaasproeverij.
Om 10.30 worden we opgewacht door sommelier Paola Grazzi van Cantina
Murogrosso zij laat jullie hun wijnen proeven en vertelt alles over de pluk, hoe de
wijnen gemaakt worden en over het rijpingsproces. De naam Murogrosso wordt
verleend aan de naam van een eeuwenoud metselwerk. De Murogrosso werd
gebouwd in de tijd van Keizer Nero en maakte deel uit van een veel groter
hydraulisch werk, gebouwd door de Romeinen om overstromingsrisico,s in de
stroomafwaartse gebieden te voorkomen.
Lunch op Podere del Buongustaio
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner
Dag 6
Vanochtend gaan we naar 'Scarzuola', een bijzondere tuin op twee kilometer afstand
van Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Sint Franciscus van
Assisi die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan
ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze
mystieke plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster
creëerde architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven
theaters. Het is een boeiende, fascinerende en sprookjesachtige plaats, die heel
surrealistisch aandoet.
Lunch bij Podere del Buongustaio
In de loop van de middag worden we verwacht bij Salumificio David Salumi in San
Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle originele Umbrische worsten en
vleeswaren zoals salami, prosciutto, coppa met truffel, mortadella en diverse
soorten salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf
een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te
snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag
na mijn bezoek nog onder de indruk was, wat een fijne mensen met ongelooflijk veel
liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en
hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken
hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de
gedachte loopt het water me in de mond.
Een weetje: er hangen gemiddeld zo’n 10.000 Prosciutto’s in het “laboratorio” van
Davide en er wordt hier op jaarbasis zo’n 13.200 kilo zout verwerkt voor de totale
productie van alle worsten en hammen.
Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
Dag 7
Ontbijt, afscheid en vertrek.