Pagina wordt geladen ...

Programma voorjaar 2024
                                                                   
Adje Middelbeek en Joop Zwiep organiseren een bijzondere Wine & Food reis voor culi’s in Umbrië van 2 tot 8 mei 2024.

Midden in het groene hart van Umbrië ligt het schitterende Podere del Buongustaio. Hier organiseert eigenaresse Adje Middelbeek in samenwerking met chef-kok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier in Assen, van 2 tot 8 mei 2024 een zinnenstrelende culinaire Wine & Food reis. Podere del Buongustaio van origine een boerderij uit 1830, werd door Adje Middelbeek vanaf 2011 nieuw leven ingeblazen. De boerderij is volledig gerestaureerd en heeft een bijzondere en stijlvolle uitstraling.

Podere del Buongustaio
Verscholen achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië ligt de Podere van Adje Middelbeek. Als u van oorspronkelijk en puur houdt maar tijdens uw vakantie ook een zekere luxe op prijs stelt, is Podere del Buongustaio uw bestemming. Met haar rust en elegantie is het de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van Umbrië en het Italiaanse leven en dat alles in een unieke schilderachtige omgeving. Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove, dat gebouwd is rond het 13e-eeuwse kasteel Castello di Montegiove. In de omgeving van de Podere is het de schoonheid van de natuur die voorop staat. In de bossen rond het huis vindt u vele soorten paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood en zwarte trompet. Ook truffels en kruiden zijn hier in het wild te vinden. En dat is nog niet alles, u komt hier ook wilde zwijnen, wolven, herten, reeën en fazanten tegen. Natuurlijk ontbreken de wijn-en olijfboomgaarden ook niet in het landschap.

Wie is Joop Zwiep?
Joop begon in het vermaarde Restaurant Seinpost (*) in Scheveningen onder leiding van Meesterkok Henk Savelberg. Waar hij opklom tot chef-kok/bedrijfsleider. Daarna begon hij in 1993 restaurant Idylle (*) in Zweeloo, dat in 1997 werd bekroond met een Michelin-ster. In 2007 heeft hij de ‘switch’ gemaakt naar zijn volgende passie: "Mijn  kennis over producten en het pure bereiden ervan delen met de echte culi's, mensen die van koken en bijzonder lekker eten houden.“ Sinds september 2017 is het kookatelier verhuist van Zweeloo naar Assen.

Voorjaar in Umbrië
Het voorjaar is een heerlijke tijd in Umbrië. Het weer is er zeker voor Nederlandse begrippen prachtig. Bijna zomers warm, maar met de heerlijke kleuren en geuren van het voorjaar. Wij organiseren deze Wine&Foodreis juist in deze periode zodat u de ultieme combinatie kan ervaren van ontluikend voorjaar, proeven van vele Italiaanse specialiteiten en zoeken naar verse kruiden en eetbare bloemen. ‘s Avonds gaan we met zijn allen koken onder de bezielende leiding van Joop. De heerlijke maaltijden worden bij mooi weer door de deelnemers geserveerd op het fraaie terras van Podere del Buongustaio met schitterend uitzicht op het dal!

Kosten
De kosten voor deelname zijn 1495€. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de reis niet door. Het doorgaan van de reis wordt begin maart 2024 bekend gemaakt. Betalingscondities: 30% aanbetaling bij boeking, zodra de aanbetaling is ontvangen wordt de reservering definitief bevestigd via email. Tweede termijn van 30% dient voor 31 maart 2024 over gemaakt te worden en het saldo bij aankomst.

Bij de prijs inbegrepen:
+ Ontvangst met Prosecco
+ 6 overnachtingen op basis van 2 personen/2 persoonskamer
   25€ pn toeslag bij gebruik 1 persoon van 2 persoonskamer
+ Vijf keer een driegangen kookles van Joop Zwiep
+ Huiswijnen van het landgoed
+ Wijnproeverijen bij Fontesecca en Murogrosso
+ Lunch en proeverij in de truffelwinkel van Doriana Moretti
+ Bezoek met rondleiding en proeverij bij Salumificio David Salumi
+ Alle lunches
+ Pasta di Nonna
+ Bezoek Scarzuola

Niet bij de prijs inbegrepen zijn de kosten voor de reis naar Umbrië en retour Nederland

Podere del Buongustaio heeft plek voor acht personen. Voor de andere deelnemers zijn er zeer comfortabele appartementen bij Castello di Montegiove beschikbaar.

 

Programma:

Dag 1
Aankomst rond 15.00 uur ontvangst met een prosecco.
Joop en Adje gaan samen voor jullie koken.

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we naar Citta della Pieve waar Tenuta Fontesecca van Paolo Bolla zich bevindt. Paolo Bolla is een telg uit het bekende Bolla geslacht die al vier generaties lang topwijnen in Verona produceren. Hij maakt naar eigen zeggen Vini Naturale, heel erg pure wijnen met een minimum aan toevoegingen. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd hierna rijden we naar Fabro en bezoeken we Voglie di Bosco, een winkel in streekproducten, de meeste zijn door de eigenaresse Doriane Moretti zelf bereid. Onder andere veel truffelproducten want haar man is een zeer goede truffelzoeker. Zelfs George Clooney komt hier wel eens binnenvallen…… Jullie krijgen een uitgebreide proeverij en een lunch van oa. truffels, kaas met drie soorten truffel, salumi en andere streekproducten.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 3 koken met een Nonna
Om 9.30 komt Giuseppina en gaan we samen met haar een primi een secondo en een dolce koken.

Lunch op Podere del Buongustaio

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.

Dag 4
We gaan samen ontbijten in Castel dei Fiori, in de zomermaanden is het traditie dat we hier ierdere zondag met elkaar ontbijten.

Onder begeleiding van Massimo Cinfrignini maken we een wandeling naar de Cascate di Castel di Fiori.

Na de wandeling hebben jullie tot 17.00 om vrij te besteden Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
 
Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we naar Montegabionne voor een café al banco in de bar van Eva, daarna gaan we naar Luca Barbanera voor een kaas proeverij.
Om 10.30 worden we opgewacht door sommelier Paola Grazzi van Cantina Murogrosso zij laat jullie hun wijnen proeven en vertelt alles over de pluk, hoe de wijnen gemaakt worden en over het rijpingsproces. De naam Murogrosso wordt verleend aan de naam van een eeuwenoud metselwerk. De Murogrosso werd gebouwd in de tijd van Keizer Nero en maakte deel uit van een veel groter hydraulisch werk, gebouwd door de Romeinen om overstromingsrisico,s in de stroomafwaartse gebieden te voorkomen.

Lunch op Podere del Buongustaio

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner

Dag 6
Vanochtend gaan we naar ‘Scarzuola’ een bijzondere tuin op twee kilometer afstand van Podere del Buongustaio. Ooit is deze plek ontdekt door Sint Franciscus van Assisi die hier een hut bouwde van een grassoort genaamd Scarza. Hier komt dan ook de naam Scarzuola vandaan. Vanuit de hele wereld komen mensen deze mystieke plek bezoeken. Op het terrein van het voormalig Franciscaner klooster creëerde architect Tomasso Buzzi in de ’60 jaren zijn ideale stad, inclusief zeven theaters. Het is een boeiende, fascinerende en sprookjesachtige plaats, die heel surrealistisch aandoet.

Lunch bij Podere del Buongustaio

In de loop van de middag worden we verwacht bij Salumificio David Salumi in San Venanzo. We bezoeken het laboratorio waar alle orginele Umbrische worsten en vleeswaren zoals  salami, prosciutto, coppa met truffel, mortadella en diverse soorten  salami van wildzwijn worden gemaakt. Natuurlijk ga ik altijd eerst even zelf een bezoek brengen om kennis te maken en voor een rondleiding om even te snuffelen of het een interessant bezoek is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs de dag na mijn bezoek nog onder de indruk was, wat een fijne mensen met ongelooflijk veel liefde voor het vak, zo gepassioneerd en daar hangt een collectie worsten en hammen om van te kwijlen. Op donderdag maken ze alle salumi, dus we gaan kijken hoe dat gaat. Hierna een rondleiding en een uitgebreide proeverij. Alleen al bij de gedachte loopt het water me in de mond.

Een weetje: er hangen gemiddeld zo’n 10.000 Prosciutto’s in het “laboratorio” van Davide en er wordt hier op jaarbasis zo’n 13.200 kilo zout verwerkt voor de totale productie van alle worsten en hammen.

Joop Zwiep kookt samen met een aantal liefhebbers een driegangen diner.
 
Dag 7
Ontbijt, afscheid en vertrek.

 

 

sitemap | contact | websites Webba