Thema kookworkshops
Onderstaande data organiseren wij een thema kookworkshop
Woensdag 23 april
Het witte goud
Eind vorige eeuw was het heel normaal dat de eerste Hollandse asperges begin mei in de winkel lagen. Restaurants waren toendertijd iets eerder met het witte goud omdat ze wel wilde betalen voor de allereerste asperges. Tegenwoordig zijn de asperges al begin april te koop vanwege allerlei vernuftige groei technieken. De lekkerste asperges zijn natuurlijk van de koude grond en ik hoop dat door het mooie weer deze asperges tijdens deze thema kookworkshop bij mij op de werkbank liggen. We gaan voor een viergangenmenu met als hoofdingrediënt de asperge. Gebakken, gegrilld, gemarineerd en wellicht nog een dessert met asperges. We gaan aandacht besteden aan allerlei bereidingstechnieken, de inkoop en combinaties met vis, vlees en groenten. Kortom, voor de echte asperge liefhebber is dit een kookworkshop om niet te missen.
Donderdag 15 mei
Vis, schaal- en schelpdieren
Niet de eerste keer dat ik dit thema organiseer. Ik vind het een heerlijk thema vanwege mijn liefde voor vis, schaal- en schelpdieren. In het verleden heb ik vijf jaar lang het restaurant Seinpost in Scheveningen mogen runnen en daar mijn kennis en ervaring mogen opdoen wat betreft alle zeevruchten/dieren. Ten tweede spreekt het thema vis, schaal-en schelpdieren vele kookfanaten ook aan heb ik de afgelopen jaren ervaren. We gaan verse zeevruchten bereiden op allerlei manieren in combinatie met groenten, fruit, sauzen en vinaigrettes en misschien ook wel in combinatie met vlees (Surf&Turf). Verder geef ik uitleg over de inkoop, de kwaliteit, het fileren en schoonmaken, de bereidingswijzen en het combineren met vele andere ingrediënten. Kortom, weer een bijzondere kookworkshop die we afsluiten met een heerlijk dessert met tropische vruchten in gelei met witte chocolade.
Woensdag 11 juni
De Italiaanse keuken en verse kruiden
Binnenkort meer informatie hierover.
Schrijf u nu in!
Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en worden alle gerechten door de cursisten zelf bereid. Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van ongeveer anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn!
De prijs voor een thema kookworkshop bedraagt € 99,50 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement (vier wijnen), koffie of thee na afloop.
De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg omstreeks 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een boeiende culinaire avond.