Pagina wordt geladen ...

Thema kookworkshops

Onderstaande data organiseren wij een thema kookworkshop:

 

Donderdag 31 januari

Vis, schaal- en schelpdieren

Tijdens deze thema kookworkshop leert u op een inspirerende en gezellige manier de diverse technieken om vis, schaal- en schelpdieren op de juiste manier te bereiden. De wereld van vis, schaal- en schelpdieren is bijna oneindig. Joop verteld u  over welke vis in welk seizoen, hoe herken je verse vis en in deze thema kookworkshop leert u diverse technieken zoals fileren van vissen en het schoonmaken van schaal- en schelpdieren. Ook komen tal van heerlijke bereidingen aan de orde zoals marineren, roken, grillen en garen in een zoutkorst. Het menu wordt afgesloten met een bijzonder dessert waarin ook groenten zijn verwerkt.

 

Woensdag 20 februari

De sauzen en vinaigrettes van Joop Zwiep

Het braden en bakken van vlees en vis is voor de meeste hobbykoks geen probleem maar het maken van een bijpassende saus of vinaigrette vinden veel mensen lastig. Maar is dit zo, want het hoeft niet moeilijk te zijn als u weet wat u moet doen. Tijdens deze thema kookworkshop geeft Joop tips voor het maken van heerlijke sauzen en vinaigrettes en waarmee te combineren. Wat kan er mis gaan als je een saus of vinaigrette maakt. Te dik of te dun, schiften, klontjes et cetera en hoe los je het op? Ook tijdens deze thema kookworkshop sluiten we af met een fris dessert, namelijk met citrusvruchten en witte chocolade.

Schrijf u nu in!

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en worden alle gerechten door de cursisten zelf bereid. Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van ongeveer anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn!

De prijs voor een thema kookworkshop bedraagt € 87,50 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een culinair boeiende avond.

Inschrijven

sitemap | contact | hosting dotsolutions