Pagina wordt geladen ...

Thema kookworkshops

Onderstaande data organiseren wij een thema kookworkshop:

 

Woensdag 19 juni

Feest vieren met schaaldieren

Langoustines blijft voor mij de ultieme smaakbeleving, maar ook een heerlijke bereide kreeft of rivierkreeftjes is een culinair feestje. Tijdens deze thema workshop gaan we aan de slag met meerdere kreeftsoorten. Gebakken, gegrilld, gerookt, gemarineerd ... alles is mogelijk met deze mooie producten uit onze zeeën. En verbaas je niet als ik het combineer met bijvoorbeeld kalfsvlees of gevogelte! Verder zal ik jullie meer vertellen over de inkoop en de houdbaarheid. Ook het combineren met groenten en sauzen komt aan de orde en “last but not least” een geweldige afsluiter met rood fruit in combinatie met een heerlijke olijfolie en roomijs, oftewel een bijzonder VET dessert.

 

 

Woensdag 10 juli

Zomers vegetarisch genieten!

Ben je vegetariër of wil je gewoon wat vaker vegetarische gerechten in je eetpatroon dan is deze thema kookworkshop een echte aanrader. Vaak reserveren hobbykoks/lekkerbekken voor deze thema kookworkshop omdat in de familie- of vriendenkring vegetariërs zijn die zij een bijzonder lekker vegetarisch gerecht willen voorschotelen. Tijdens deze thema kookworkshop vegetarisch koken leer je hoe je een heerlijk en oogstrelend vegetarisch viergangenmenu kunt bereiden. Vegetarisch eten is meer dan alleen het vlees en vis op je bord vervangen. Het begint al bij de inkoop van de verse zomerse groenten. Dat doe ik dus bij mijn “bioboer” Wouter Kamphuis van ’t Leeuweriksveld in Wilhelmsoord. Verder zijn granen, peulvruchten, zaden en noten, vruchten, veel specerijen en verse kruiden uit mijn eigen tuin belangrijke ingrediënten in het menu. Met een beetje geluk ook nog eekhoorntjesbrood uit mijn omgeving. Deze bijzondere thema kookworkshop sluiten we af met een heerlijk dessert met vlierbloesem, perzik en lavendel ... wauw!

   

 

Woensdag 28 augustus

Binnenkort meer informatie hierover.

Schrijf u nu in!

Of het nu gaat om de inkoop, kwaliteitsbeheersing, het opmaken van de borden of het maken van specifieke sauzen, garnituren, mousses en zo voorts. Alles komt ter sprake en worden alle gerechten door de cursisten zelf bereid. Onder leiding van Patron d’Atelier Joop worden de cursisten ondergebracht in vier groepen (voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert). Na een voorbereidingstijd van ongeveer anderhalf uur gaat u daarna aan de feestelijk gedekte tafel genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn!

De prijs voor een thema kookworkshop bedraagt € 87,50 per persoon bestaande uit: aperitief, recepturen, kookschort met eigen naam, vier gangen menu, mineraalwater op tafel, wijnarrangement, koffie of thee na afloop.

De avond begint om 17.45 uur waarna de uitleg om 18.00 uur zal zijn. Tot ongeveer 22.30 uur bent u zonder meer verzekerd van een boeiende culinaire avond.

Inschrijven

sitemap | contact | hosting dotsolutions